In het zuiden van Duitsland, midden in het natuurpark van het noordelijke Zwarte Woud, werd al van 1990 tot 2018 Maltison geproduceerd. In het jaar 2018 verhuisde het bedrijf naar een groter pand in Birkelbach, middenin het natuurpark "Sauerland Rothaargebirge" Het pure en vitaliserende bergwater dat in dit gebied ter beschikking staat wordt direct in onze producten verwerkt. Maltison wordt onder streng hygiënische omstandigheden in een moderne productielijn geproduceerd. 

Verzorgt de Nederlandse klantenservice: Drs. Claire Schievink

Ik, Claire Schievink, leerde Johannes Kingma als diëtist en docent kennen tijdens de opleiding voor natuur-voedingskundigen bij de Kraay-beekerhofacademie in Driebergen. Hij vertelde over Maltison, zijn zelf bedachte en geproduceerde drink- en sondevoeding van biologische kwaliteit, zonder chemische toevoegingen, gemaakt van volledige voedings-middelen.

Mijn beroep is dierenarts voor gezelschapsdieren. Ik woon en werk sinds 2020 in Duitsland en verzorg de klantenservice voor onze Nederlandse klanten. Bereikbaar ben ik via een Nederlands mobiel telefoonnummer: 06 4540 9868 of via WhatsApp: +49 1516 6108 263

De diëtist Johannes Kingma

Na mijn studie diëtetiek kwam ik in contact met de biologische landbouw en de antroposofie in Driebergen bij de Kraaybeekerhofacademie. Daar werkte ik als chefkok en docent voedingsleer, koken en diëtetiek.

In 1988 was ik verantwoordelijk voor de afdeling diëtetiek in de toenmalige Willem Zeylmans van Emmichhoven kliniek in Bilthoven. In de keuken deden de koks hun best om elke dag lekker te koken voor de patiënten en gebruikten daarbij uitsluitend verse, biologische ingrediënten. Voor de patiënten die drink- of sondevoeding nodig hadden, waren helaas uitsluitend de gangbare producten met veel chemische toevoegingen beschikbaar. Dit motiveerde mij om na te denken over een natuurlijke, biologische sondevoeding.

Nadat ik toestemming kreeg een onderzoeks-project in de "Arbeitskreis für Ernährungs-forschung" in Duitsland op te starten werd, in samenwerking met de chef-arts van het Paracelsus-ziekenhuis in Unterlengenhardt, in 1990 de eerste Maltison-variant ontwikkeld. Dit was de variant met biologische melk. Ik beschouw dit nog altijd als de beste, meest natuurlijke en uitgebalanceerde receptuur. Helaas verdraagt niet iedere patiënt melk en al snel volgden een melkvrije- en een hoogcalorische melkvrije variant. De voedingen werden als eerste gebruikt door patiënten in het Paracelsusziekenhuis in Bad Liebenzell-Unterlengenhardt in het Zwarte Woud, waar ik inmiddels ruim 30 jaar heb geleefd. Het academisch centrum Herdecke en de Filderklinik in Stuttgart volgden al snel en later ook ziekenhuizen en een verpleeghuis in Zwitserland.

Ik ervaar het als een uitdaging om ook voor hooggevoelige patiënten met veel intoleranties een aangepaste receptuur te ontwikkelen. Hierbij maak ik gebruik van mijn diepgaande kennis en jarenlange ervaring op dit gebied.