Maltison Choco-Power-Drink

Van alleen chocola kun je niet leven (ook vrouwen niet) -
van deze Choco-Power-Drink wel!!

Met maar liefst 400 kcal per glas van ca. 160 ml is deze maltisondrank een volledige maaltijdvervanger. Het zit hem vooral in de details. Heel anders dan chocolademelk, bevat Choco-Power-Drink een flinke hoeveelheid hoogwaardig planteneiwit. Maar dat is nog lang niet alles! Het unieke van de drank is, dat alle vitamines, mineralen en sporenelementen hierbij inbegrepen zijn. En wel in fysiologische hoeveelheden!

Theoretisch is het inderdaad mogelijk om met 5 tot 6 porties je volledige dagelijkse voeding af te dekken. Maar.......wie zou dat nu willen?

Download
Hier kunt u het recept downloaden.
Recept Choco-Power-Drink.pdf
Adobe Acrobat document 749.3 KB

Stap voor stap instructievideo

Maltison Choco-Power-Drink heeft een bijzondere geschiedenis. Onze chefkok en productontwikkelaar Johannes doet zijn verhaal over "Strange Brew":

"In de jaren 80 en 90 speelde ik honkbal in de eerste Bundesliga van Duitsland. Vrijwel al mijn team-kameraden waren typische, doorgetrainde, Amerikaanse sportmannen met armen en benen als boomstammen. Toen ze hoorden wat ik deed werd mij gevraagd of ik een sportdrank voor bij de wedstrijd kon ontwikkelen. Nu is het zo dat een beetje honkbal-wedstrijd al gauw 3 uur kan duren en je in die tijd niet alleen honger krijgt maar ook echt energie moet bijtanken. Een maaltijd kan echter behoorlijk in de weg zitten als je topprestaties moet leveren en de uitdaging was dus om een goed voedende drank te ontwikkelen die snel energie geeft en niet zwaar op de maag ligt. Bovendien werd mij duidelijk gemaakt dat het goed moest smaken. Nu zag ik dat de jongens in de dug-out behalve de obligatorische zonnebloempitten, kauwgom en pruimtabak ook aanzienlijke hoeveelheden chocola verorberden. De keuze was dus snel gemaakt. Het moest een "chocolat-drink" worden.

Na wat geëxperimenteer met de receptuur nam ik een kratje met flessen mee in spannende afwachting van de reacties. Het eerste slachtoffer was Gary Owens, onze shortstop. Na een paar aarzelende slokjes dronk hij het flesje leeg en kwam met de epische opmerking "strange brew but great stuff". In de 3 Seizoenen die ik bij Stuttgart Reds speelde, nam ik bij elke wedstrijd een kratje mee en de naam "Strange Brew" , die afkomstig is uit een song van Eric Clapton met de band Cream, was een begrip geworden."

 

Wilt u ook iets delen over uw ervaringen met Maltison Choco-Power-Drink?

Dan kan dat hier

Reactie schrijven

Commentaren: 0